1. Sınıf Myo, Shmyo Ve Fakülte Öğrencileri İçin İngilizce Muafiyet Sınavı

Akademik takvimde zorunlu yabancı dil muafiyet sınav tarihi belirlenmiştir. Muafiyet sınavına girmek isteyen öğrencilerin akademik takvimde belirtilen tarih aralığında online olarak web sitemizden başvuru yapmaları gerekmektedir. T.C. İstanbul Rumeli Üniversitesi Duyuru sayfasından (İnternet sitesinden) sınav yeri ve tarihi ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır. Muafiyet sınavı 50 sorudan oluşarak çoktan seçmeli olarak yapılır, her soru 2 puan değerinde olup toplam 100 puan üzerinden hesaplanır ve sonuçlar optik okuyucu ile okunur. Sınav 1.sınıf İngilizce uzaktan eğitim ders programını hedef alıp başlangıç seviyesinden başlayıp yıl sonunda gelinecek orta (elementary/A2) seviyeyi kapsar. Muafiyet sınavı geçiş notu harf notu ile CC, rakam notu ile en az 60 puandır.

Designneuro